Ποιοι προκαλούν τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα οι άντρες ή οι γυναίκες ?

Η κατάργηση των διαφορετικών χρεώσεων στα ασφάλιστρα λόγω ισότητας των φύλων που έχει επιβληθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2012, εξίσωσε τα ασφάλιστρα στον κλάδο αυτοκινήτου, μια και οι γυναίκες οδηγοί πλήρωναν χαμηλότερα ασφάλιστρα λόγω της χαμηλής συχνότητας ατυχημάτων, σε σχέση με τους άντρες οδηγούς .

Όμως στις ΗΠΑ οι άντρες συνεχίζουν να πληρώνουν υψηλότερα ασφάλιστρα αυτοκινήτου σε σχέση με τις γυναίκες οδηγούς και αυτό το στηρίζουν σε σχετική έρευνα από στοιχεία που συλλέγει κρατική υπηρεσία οδικής ασφάλειας NHTSA.

Η κρατική υπηρεσία οδικής ασφάλειας NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) συλλέγει κάθε χρόνο δεδομένα για τρεις τύπους ατυχημάτων: θανατηφόρα, με τραυματισμούς και με υλικές μόνο ζημιές.

Από το 1975, όταν και ξεκίνησε η έρευνα, μέχρι και το 2012, την πιο πρόσφατη χρονιά με διαθέσιμα στοιχεία, οι άνδρες έχουν τις διπλάσιες πιθανότητες να εμπλακούν σε θανατηφόρο τροχαίο.

Ο αριθμός και για τα δύο φύλα μειώνονται σταθερά εδώ και χρόνια, κυρίως λόγω της χρήσης ζωνών ασφαλείας, των αερόσακων και της μείωσης της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η αναλογία, όμως, παραμένει η ίδια, με κύρια αιτία το ότι οι άνδρες πιάνουν πιο εύκολα το τιμόνι όταν έχουν πιει, με αποτέλεσμα ο αριθμός όσων εμπλέκονται σε θανατηφόρα που ξεπερνά το νόμιμο όριο που ισχύει στις περισσότερες πολιτείες να είναι σχεδόν διπλάσιος από τον αντίστοιχο των γυναικών.

Από την άλλη πλευρά, οι γυναίκες εμπλέκονται σε λίγο περισσότερα ατυχήματα με τραυματισμούς ή υλικές μόνο ζημιές, και μάλιστα με την ίδια σχεδόν διαφορά και στις δύο κατηγορίες.

Πηγή: www.asfalisinet.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: