Μόνο σε κάθισμα τα παιδιά στο αυτοκίνητο

ΝΑ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΟΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Ο Πρόεδρος του Reaction, επικεφαλής του Τμήματος Οδικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων για την Οδική Ασφάλεια, Μάριος Σταύρου, δημοσιοποίησε χτες σημαντικά στοιχεία που αφορούν τα παιδιά και την ασφάλειά τους στο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον κ. Σταύρου, πέραν των 4.300 παιδιών σκοτώνονται κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεπεία οδικής σύγκρουσης. Ένα ποσοστό της τάξεως του 32% οφείλεται σε οδική σύγκρουση κατά την οποία το παιδί επέβαινε σε αυτοκίνητο.

Στην Κύπρο, είπε, «δυστυχώς είμαστε καθημερινά μάρτυρες σε περιστατικά όπου παιδιά παίζουν ή κινούνται άσκοπα στο αυτοκίνητο ή, ακόμα χειρότερα, στέκονται ανάμεσα στα καθίσματα. Είναι ξεκάθαρο ότι σε μια σύγκρουση ακόμα και 35km/h αυτά τα παιδιά θα υποστούν σωματική και ψυχική βλάβη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Reaction δήλωσε ότι η νομοθεσία μας για τα παιδικά καθίσματα πρέπει να αναθεωρηθεί και να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές στους οδηγούς οχημάτων που μεταφέρουν παιδιά χωρίς παιδικό κάθισμα.

Είναι έγκλημα, σύμφωνα με τον κ. Σταύρου, οι γονείς να είναι κανονικά δεμένοι με τη ζώνη αλλά τα παιδιά τους να μην είναι. Χειρότερα εγκληματικό είναι το γεγονός ότι πολλοί γονείς αλλά και παππούδες-γιαγιάδες κρατούν στην αγκαλιά τους τα παιδιά, πόσω μάλλον τα βρέφη, προσθέτει.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως και αδύνατο, ένα παιδί που δεν καθόταν στο ειδικό κάθισμα από την πρώτη φορά που μπήκε στο αυτοκίνητο, να καθίσει σε ειδικό κάθισμα μετά την ηλικία των 2 ετών. Πρέπει για το καλό του παιδιού, σε κάθε μετακίνηση με το αυτοκίνητο, όσο κοντινή και να είναι, να κάθεται σε ειδικό κάθισμα που αρμόζει στην ηλικία του», καταλήγει.

Πηγή:www.sigmalive.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: