Αποταμίευση

weinsurance symbol

Αίτηση προσφοράς για ασφάλεια

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να λάβετε προσφορά

Απαραίτητο εφόδιο για ένα ξένοιαστο μέλλον!!!

Αναγνωρίζοντας ότι η αποταμίευση είναι συνείδηση, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα θέλαμενα μεταδώσουμε το αληθινό μήνυμα, ώστε το αγαθό της αποταμίευσης να μην αποτελείπολυτέλεια για κανέναν.

Με τον όρο αποταμίευση, που αποτελεί καθαρά οικονομικό όρο χαρακτηρίζεται γενικά πάσηςφύσεως συσσώρευση αγαθών για μελλοντική χρήση.Η αποταμίευση απορρέει από την παραδοχή του ανθρώπου ότι κάθε ποσό που ξοδεύεται στοτώρα, αφαιρείται από τον μελλοντικό του εαυτό.

Ένα από τα σημαντικότερα είδη αποταμίευσης είναι και η ασφάλεια ζωής που κάνουν πολλοίάνθρωποι, ασφαλίζοντας τον εαυτό τους και την οικογένειά τους.

Η αποταμίευση είναι τόσο ευαίσθητη που αν δεν την κάνουμε σωστά, τότε μπορεί να αλλάξειπρόσωπο κι από καλή αποταμίευση να μεταμορφωθεί σε τσιγκουνιά, μιζέρια, φιλαργυρία καικακομοιριά.

Για να θυμηθούμε την παραβολή του πλούσιου άρχοντα… Το πάθος του για τα χρήματα τον έκανε να ξεχάσει τους γύρω του. Δε νοιαζόταν για τίποτε άλλο…

Στο χέρι μας, λοιπόν, είναι να έχουμε μια σωστή σχέση με το χρήμα και την αποταμίευση, κιαπό ματαιόδοξοι άνθρωποι ν΄ αλλάξουμε και να απελευθερωθούμε από; το άγχος μόνο γιαυλικά αγαθά και υπερκατανάλωση. Άλλωστε, ο πραγματικός πλούτος βρίσκεται αλλού.

Στην καρδιά, στην ψυχή, στην αγάπη καιστην ανθρωπιά, στο μυαλό και στις σωστές αποφάσεις!!Η WE Insurance είναι σε θέση να δημιουργήσει για τον πελάτη της το καλύτερο πακέτοκαλύψεων και να δώσει την πιο ολοκληρωμένη λύση.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

1. Ποιο είναι το καλύτερο ποσό για αποταμίευση??
Ένα ιδανικό και βιώσιμο σενάριο προβλέπει ότι η συστηματική αποταμίευση θα μπορεί να έχει τιμή έως το 8%, με μέγιστο το 10% του μηνιαίου εισοδήματος.

Υπερβάλλουσες τιμές θα τείνουν να επιβαρύνουν το άτομο που αποταμιεύει με αποτέλεσμα: είτε να στερεί πόρους από νευραλγικές ανάγκες, ή απλά να μη μπορεί να παραμένει συνεπής στη περιοδικότητα της αποταμίευσης.

Μην θεωρήσετε οτι το ποσό βάσης μπορεί να είναι μικρό, μιας και που η συνήθεια της αποταμίευσης έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία. Ενισχύστε την αποταμίευση όποτε έχετε τη δυνατότητα, αλλά μη προβαίνετε σε υπερβολές.

2. Πόσο χρόνο θα πρέπει να αποταμιεύω χρήματα??
Ο χρόνος και το ποσό της αποταμίευσης αποτελούν τους παράγοντες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Ο χρόνος θα πρέπει να επιλέγεται πολύ προσεκτικά και θα πρέπει να τον εκμεταλλεύεστε στο έπακρο. Μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερός σας σύμμαχος αν τον εκμεταλλευτείτε νωρίς, αλλά μπορεί και να σας πιέσει σε μεγάλο βαθμό αν τον έχετε αφήσει να περνά ανεκμετάλλευτος.

Για παράδειγμα: οικογένεια που επιθυμεί να αποταμιεύει για το παιδί ένα ποσό με σκοπό να το λάβει στα 22 του, πχ για συνέχιση των σπουδών ή την έναρξης της επαγγελματικής του καριέρας με στόχο το ποσό αυτό να κυμαίνεται στα 15.000€. Το πότε θα ξεκινήσει να το κάνει είναι το σημαντικότερο. Αν ξεκινήσει όταν το παιδί είναι 7 ετών θα χρειαστεί ακριβώς 1000€ το έτος.

Ωστόσο αν ξεκινήσει όταν το παιδί είναι 12 ετών θα πρέπει να αποταμιεύει 1.500€. Το ερώτημα που προκύπτει είναι θα μπορεί; ή θα οδηγηθεί στην αναθεώρηση του ποσού προς τα κάτω ή την αύξηση της ηλικίας που θα εισπράξει το παιδί τις αποταμιεύσεις.

Όσο πιο νωρίς οι γονείς εκκινήσουν το προγραμματισμό τους, τόσο το ετήσιο ποσό της αποταμίευσης θα μειώνεται, με τη δυνατότητα να έχει συγκεντρωθεί στην ηλικία που το παιδί θα έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη.

3. Κάθε πότε μπορώ να πληρώνω τα ασφάλιστρα??
Aν είστε μισθωτοί μπορεί να το κάνετε μια φορά το μήνα, κατά τη πληρωμή σας. Τα ασφαλιστικά προγράμματα για τη συνταξιοδότηση μπορείτε να τα αποπληρώνετε σε μηνιαία βάση, με ένα σταθερό ποσό, το οποίο ορίζεται με βάση την ηλικία σας, ωστόσο υπάρχουν και προγράμματα εφάπαξ καταβολής ποσού. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εσείς να επιλέξετε ποιο ταιριάζει στις οικονομικές σας δυνατότητες.

4. Πότε επιλέγω να χρησιμοποιήσω ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα και πότε να αποταμιεύω στη τράπεζα??
Στη περίπτωση ωστόσο που η αποταμίευση που επιθυμούμε να πραγματοποιήσουμε έχει ως στόχο ένα σημαντικό κεφάλαιο, υψηλό γενικότερα και χρονικό ορίζοντα αρκετών ετών, τότε τα αποταμιευτικά προγράμματα αποτελούν τη καλύτερη επιλογή και αυτό γιατί παρέχουν όλα εκείνα τα εργαλεία που συνδράμουν ώστε να στεφθεί η αποταμιευτική προσπάθεια με επιτυχία και με σημαντική παράλληλα απόδοση τόκων.

5. Σε ποια σημεία πρέπει να δώσω προσοχή σε ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα;
Πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας αρχικά στο δικαίωμα εξαγοράς, το οποίο σας δίνεται ανάλογα με τους ειδικούς όρους, που προβλέπονται στο κάθε πρόγραμμα και το αποκτάτε μετά από 1έως 3 χρόνια.

Επίσης, πρέπει να προσέξετε τον πίνακα εξαγοράς, όπως επίσης και το εγγυημένο κεφάλαιο στη λήξη ή την εγγυημένη σύνταξη και τέλος τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, ώστε να συμβαδίζει με την ηλικία σας.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι η διάρκεια του προγράμματος, ώστε να σιγουρευτείτε ότι στη διάρκεια που έχετε επιλέξει τα χρήματά σας θα έχουν προλάβει να αποδώσουν.

6. Πώς μπορώ να πάρω τη σύνταξη μου;
Όταν φτάσει η στιγμή που θα πρέπει να αρχίσετε να παίρνετε τη σύνταξή σας θα χρειαστεί να ενημερώσετε γραπτώς τρεις μήνες πριν τη λήξη του προγράμματός σας την ασφαλιστική σας εταιρεία, καθώς επίσης και να διευκρινίσετε εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε τη μηνιαία σύνταξη ή να πάρετε το ποσό εφάπαξ.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας γραπτώς για τον αριθμό φορολογικού σας μητρώου, την Δ.Ο.Υ. στην οποία ανήκετε και τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θέλετε να κατατίθεται η σύνταξή σας. Θυμηθείτε ότι για όλες τις δοσοληψίες θα πρέπει να προσκομίσετε και την αστυνομική σας ταυτότητα.

7. Μέχρι ποια ηλικία μπορώ να ασφαλιστώ;
Ανάλογα με το πρόγραμμα το οποίο θα επιλέξετε και τις παροχές, αλλά και τις υποχρεώσεις του υπάρχουν διαφορετικά όρια ηλικίας. Ενδεικτικά μπορείτε να έχετε κατά νου ότι ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα μπορεί να ξεκινά στα 18, ενώ το ανώτατο όριο για κάποια προγράμματα είναι και τα 50 έτη. Όμως, για αναλυτική πληροφόρηση πρέπει να απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό σας σύμβουλο.

8. Τι είναι το δικαίωμα της Υπαναχώρησης;
Ουσιαστικά πρόκειται για το δικαίωμα που έχετε να διακόψετε τη σύμβαση ασφάλισής σας. Αυτό το δικαίωμα το έχετε ως αντισυμβαλλόμενος και ενεργοποιείται με μια επιστολή σας εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβετε στα χέρια σας το ασφαλιστήριο σας. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να γνωρίζετε ότι θα σας επιστραφούν τα ήδη καταβληθέντα ασφάλιστρα, μετά την αφαίρεση του δικαιώματος συμβολαίου και των εξόδων που έχετε πραγματοποιήσει, όπως το κόστος ιατρικών εξετάσεων, οι προμήθειες, κλπ.